Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

31/3/2014
Επίσκεψη στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου. Η επίσκεψη αυτή με χαροποίησε ιδιαίτερα, διότι είδα και έμαθα πολλά πράγματα.
    Αρχικά, πήγαμε στη Βιβλιοθήκη και εισέλθαμε στο χώρο με τα γλυπτά του γνωστού Παναιτωλιώτη Χρήστου Καπράλου. Εκεί, είδαμε τις πολύ ωραίες δημιουργίες του. Αυτό που με εντυπωσίασε πολύ, ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα γλυπτά του, απεικόνιζαν τη
μητέρα του. Ομολογώ πως συγκινήθηκα, βλέποντας πόσο πολύ την αγαπούσε και νοιάζονταν γι' αυτή.
Στη συνέχεια, περάσαμε στη διπλανή αίθουσα όπου η κυρία Δήμητρα Λουκοπούλου μας μίλησε για τη Βιβλιοθήκη. Επίσης μπήκαμε στην κάτω αίθουσα με τα βιβλία. Η πληθώρα τους με μάγεψε αρκετά και σύντομα θα πάω οπωσδήποτε να δανειστώ κάποιο βιβλίο.
    Ύστερα, πήγαμε στην μπροστινή όψη του πάρκου, όπου υπάρχουν οι
προτομές των αδελφών Παπαστράτου. Εκεί, μαθήτριες απήγγειλαν κάποιο απόσπασμα για την οικογένεια Παπαστράτου. Έτσι κι εγώ, διάβασα στους συμμαθητές μου το ποίημα που έγραψα και συγκινήθηκα πολύ με το διπλό χειροκρότημα που μου απέδωσαν τα παιδιά! Ακόμη, βγάλαμε πολλές φωτογραφίες για να θυμόμαστε την εκδρομή. Μετά, πήγαμε στην καφετέρια που υπάρχει εκεί, περνώντας από την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το μικρό μα έξοχο εκκλησάκι, που είναι επίσης δωρεά των Αδελφών Παπαστράτου. Στο μέρος αυτό, ξεκουραστήκαμε για λιγάκι, συζητήσαμε και αναφέραμε ο καθένας τη γνώμη μας για ό,τι είδαμε.
Κλείνοντας, θα ήθελα να
ευχαριστήσω τις κυρίες Αγγέλη, Δαλιάνη, Σκεπετάρη και Κατσαντώνη που μας συνόδευσαν σε αυτή την υπέροχη επίσκεψη. Μου άρεσε πάρα πολύ και πραγματικά ελπίζω να πάμε και άλλες τέτοιες εκδρομές. Να ξέρετε πως σας αγαπάμε και σας εκτιμάμε ιδιαίτερα.



Σαρδέλη Μαρία
Μαθήτρια της Β' Γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου