Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Χθες 31/3/014 η πολιτιστική μας ομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Εκεί είδαμε κάθε είδους βιβλίο.Από εγκυκλοπαίδειες μέχρι μυθιστορήματα. Oι υπεύθυνοι ήταν πολύ φιλικοί και πρόθυμοι να μας πουν ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια, αλλά ο περιορισμένος χρόνος για την επιστροφή δεν μας άφησε να εξερευνήσουμε αυτό το εκπληκτικό κτίριο, παρά μόνο να δούμε και να ακούσουμε κάποια βασικά πράγματα γι' αυτό.
 Αμέσως μετά η ομάδα πήγε στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο.Εκεί είδαμε τις προτομές των αδερφών  Παπαστράτου και της μάνας τους Χαρίκλειας. Τη στιγμή αυτή γινόταν η διαμόρφωση κάποιων χώρων του πάρκου αλλά εμείς μπορούσαμε να απολαύσουμε έναν περίπατο μέσα στις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων του.
 Μέσα από αυτές τις επισκέψεις η ομάδα έμαθε πολλά πράγματα.Καθοδηγητές ήταν οι υπεύθυνες κυρίες Αγγέλη,Δαλιάνη,Σκεπετάρη και Κατσαντώνη, οι οποίες μας έκαναν να χαρούμε αυτές τις επισκέψεις και να μάθουμε πράγματα μέσα από τα κείμενα που είχαν ετοιμάσει και ακούστηκαν στο Πάρκο…https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Στέφανος Αβράμπος
Μαθητής Β΄1



Χθες πήγαμε με την πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο.
Αρχικά επισκεφτήκαμε τη Βιβλιοθήκη .Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με πολούς χώρους,στους οποίους μπορείς να διαλέξεις ένα βιβλίο για να διαβάσεις,ένα μέρος που μπορείς να μπεις στο Διαδύκτιο και διάφοροι άλλοι χώροι.Στις ''Πληροφορίες''όταν πρωτομπαίνουμε στο κτήριο,ένας κύριος,που εργάζονταν εκεί,μας ενημέρωσε για τη βιβλιοθήκη,ότι ήταν δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου,για τους χώρους της βιβλιοθήκης και για την ταξινόμηση των βιβλίων. Επίσης, επισκεφτήκαμε την αίθουσα Καπράλου που βρίσκεται δίπλα στη βιβλιοθήκη και που είναι άλλη μια δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου.
  Έπειτα πήγαμε στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο, ένα θαυμάσιο πάρκο που δώρησε επίσης η οικογένεια Παπαστράτου.Η έκταση του είναι πολύ μεγάλη και στην είσοδο μπορούμε να δούμε τις προτομές της οικογένειας.Αυτό δείχνει κατά την γνώμη μου, το πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά αυτής της οικογένειας.Στο πάρκο πήγαμε και είδαμε την εκκλησία και τέλος καθήσαμε σε μια καφετέρια να ξεκουραστούμε.
Υπήρχε και μία παιδική χαρά όπου κάποια παιδιά πήγαν και έπαιξαν.
Συνολικά, η επίσκεψη μας σ' αυτά τα μέρη ήταν εκπληκτική.Εφόσον το πρόγραμμα μας έχει σχέση με την οικογένεια Παπαστράτου και τις δωρεές τους,το να δούμε από κοντά μας βοήθησε σίγουρα να καταλάβουμε τη σπουδαιότητά τους.
Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες για τη διοργάνωση αυτής της επίσκεψης…

Αρκουμάνης Γρηγόρης 
Μαθητής Β΄1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου