Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Στην Παπαστρατειο Δημοτικη Βιβλιοθηκη
                                                                Και
Στο  Παπαστρατειο  Δημοτικο  Παρκο  Αγρινιου

   Την Δευτέρα 31 Μαρτίου τις τρεις τελευταίες  ώρες πήγαμε με την πολιτιστική ομάδα στην Παπαστράτειο Δημοτική  Βιβλιοθήκη και στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο.
   Φύγαμε από το σχολείο μας την τέταρτη ώρα και πήγαμε προς την βιβλιοθήκη .Στη διαδρομή μας  περάσαμε από πολλά μαγαζιά όπου συναντήσαμε  μερικούς  φίλους. Όταν  φτάσαμε στην βιβλιοθήκη  έκανε πολλή ζέστη αλλά ξεκουραστήκαμε κάτω από τις σκιές των δέντρων. Πριν επισκεφτούμε  την βιβλιοθήκη πήγαμε στην γλυπτοθήκη  του Χρήστου Καπράλου. Ο Χρήστος Καπράλος ήταν από το Παναιτώλιο  και είχε σπουδάσει  με την βοήθεια της οικογένειας  Παπαστράτου. Έπειτα προχωρησάμε  προς  την βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη είναι δωρεά των αδελφών Παπαστράτου και αποτελείται από μια αίθουσα για εκδηλώσεις για τα παιδιά, μια αίθουσα με υπολογιστές και μια αίθουσα δανεισμού.
      Ακόμη πήγαμε στο πάρκο. Εκεί είδαμε τις προτομές των αδελφών Παπαστράτου και της μητέρας τους. Εκεί κάποια παιδία διάβασαν τα δικά τους ποιήματα που είχαν γράψει  γι΄ αυτούς. Όμως ήμασταν  κουρασμένοι  από την ζέστη και δεν απολαύσαμε την επίσκεψη μας στο πάρκο. Τέλος είδαμε την εκκλησία που βρίσκεται στο πάρκο η οποία ήταν δωρεά της μητέρας τους.
         Είμαι πολύ χαρούμενη  που επισκεφτήκαμε  όλα αυτά τα υπέροχα τοπία. Ελπίζω να έχουμε ξανά την ευκαιρία  να επισκεφτούμε κι άλλες δωρεές τους. Τέλος ευχαριστώ τις καθηγήτριές μας που μας προσέφεραν μια τόση υπέροχη εκδρομή αλλά κι ένα ξεχωριστό μάθημα για την τοπική μας ιστορία!!!
      
Έλενα Κύρκου
Β΄2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου