Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

   Σας γράφω αυτή την επιστολή, εκπροσωπώντας ολόκληρη την Β’ Τάξη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου και εκφράζοντας με βαθιά λύπη τα παράπονα που είχαμε όλοι εμείς σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Αρχικά, κάναμε μια επίσκεψη στο πάρκο μας για εκπαιδευτικούς λόγους ,και αντί να θαυμάσουμε τα σπουδαία έργα που βρίσκονται εκεί, θαυμάσαμε τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων.
   Ξεκινώντας ,θέλω να σας ενημερώσω ότι όλοι είμαστε τρομερά απογοητευμένοι κ’ στεναχωρημένοι με το τοπίο που αντικρίσαμε. Ως γνωστών, το πάρκο μας είναι από τα ομορφότερα κ θαυμαστά της Ευρώπης και δεν διατηρείται έτσι όπως του αξίζει. Παντού απορρίμματα, σε ανεξέλεγκτο βαθμό. Εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα εφάρμοζα το σκεπτικό των Αδελφών Παπαστράτου όπου δημιούργησαν το Πάρκο .Θα προσλάμβανα κηπουρούς κ επιστάτες όπου θα κατοικούσαν μέσα στο πάρκο και θα το διατηρούσαν φρέσκο, όμορφο και ζωντανό.
   Ύστερα από αυτό, για να διορθωθεί όλη αυτή η καταστροφή μόνο μία γρήγορη και έξυπνη λύση υπάρχει. Εθελοντισμός. Σε μία κιόλας εβδομάδα, εάν στείλετε επιστολές στους Διευθυντές όλων των Σχολείων του Αγρινίου, όλοι θα βάλουν το δικό τους μικρό λιθαράκι και το πάρκο μας θα αναζωογονηθεί. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά.
   Εν 
κατακλείδι, εύχομαι να σας ευαισθητοποίησα έστω και ελάχιστα και να λάβετε υπόψη σας όσα προανέφερα. Τέλος, θα ήθελα πολύ να συμμετέχω και εγώ εθελοντικά στην αναγέννηση του πάρκου μας, δημιουργικά και ομαδικά με τους συμμαθητές μου.
                                     

                                          Με εκτίμηση,

                                                Φράγκου Δήμητρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου