Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πώς θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το Δημοτικό μας Πάρκο;
     Όπως όλοι ξέρουμε το Πάρκο του Αγρινίου είναι μία δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου για τον τόπο μας.54 στρέματα γης για τους πολίτες του Αγρινίου!
     Η οικογένεια Παπαστράτου για να είναι το πάρκο όμορφο και περιποιημένο είχαν κηπουρούς και φύλακες. Σήμερα πλέον, στο Πάρκο δεν υπάρχουν πια λουλούδια για να δώσουν χρώμα.Υπάρχει μια μονοτονία στο πράσινο.Τα ζώα δεν υπάρχουν και πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί. 
     Πιστεύω ότι με την εθελοντική εργασία των πολιτών το Πάρκο μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ.Πρώτον θα μπορούσε να γίνει δεντροφύτευση και να φυτευτούν πάρα πολλά λουλούδια διαφόρων ειδών για να δώσουν χρώμα και άρωμα στο πάρκο μας.Δεύτερον θα ήταν καλό να εφαρμόσουν το σύστημα τις οικογένειας Παπαστράτου, δηλαδή να μένουν μέσα στο πάρκο κηπουροί για να το συντηρούν καθημερινά.Τρίτον με την βοήθεια της φιλοζωικής οργάνωσης και κάποιον καταστημάτων με ζώα να δοθεί ένα μέρος του πάρκου όπου να στεγάζονται ζώα.
    Ο Δήμαρχος θα μπορούσε να το πετύχει αυτό στέλνοντας επιστολές στα σχολεία και σε δημόσιες υπηρεσίες  για τον εθελοντισμό.Επίσης,θα μπορούσε να γίνουν ανακοινώσεις για τον εθελοντισμό σε τοπικά κανάλια και στο ίντερνετ.Με αυτή και μόνο την κίνηση θα μπορούσαν να ευαισθητοποιηθούν πολλοί άνθρωποι,και να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου μας.Ελπίζω να γίνουν οι ανάλογες προσπάθειες.Είμαι πρόθυμη να συμμετέχω κι εγώ, ως εθελόντρια!! 


ΛΙΌΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου