Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
H ιστορία του Άγγελου
 Γράφει η μαθήτρια Ελένη Πάτση

Ο Άγγελος, ένας σαραντάχρονος Έλληνας που ζούσε σε ένα χωριό της Κρήτης και εργαζότανε σε μια βιομηχανική εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να μεταναστεύσει στη Γερμανία για να αναζητήσει εργασία μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας όπου εργαζόταν.
Έτσι δύο μήνες αργότερα  αυτός με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τις δύο  κόρες τους, μετακομίζουν σε μία ξένη χώρα για μια καλύτερη ζωή.
Στην αρχή τίποτα δεν ήταν εύκολο. Ο Άγγελος δυσκολευόταν να βρει  δουλειά όπως και η γυναίκα του ή όπου έβρισκαν ήταν πολύωρη και με πολύ χαμηλές αμοιβές.
Ακόμη πιο δύσκολη όμως ήταν για τα δυο κορίτσια αφού ήταν στενοχωρημένα διότι είχαν αποχωριστεί τις φίλες τους και ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν εκεί.
Τρεις μήνες αργότερα, ο Άγγελος και η γυναίκα του βρήκαν δουλειά με καλές αποδοχές. Για τα κορίτσια, όμως, η ζωή εκεί συνέχιζε να είναι δύσκολη αφού ακόμη δεν μπορούσαν να μιλήσουν καλά τη γλώσσα και έτσι δεν είχαν κάνει ακόμη φίλες…
Όλα όμως άλλαξαν όταν ήρθε στο σχολείο τους μια ελληνίδα κοπέλα που έμενε σε μια άλλη πόλη της Γερμανίας. Αυτή αφού έμενε για πολλά χρόνια στη Γερμανία μιλούσε γερμανικά και ελληνικά και αποφάσισε να τους μάθει τη γλώσσα.Έτσι, μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα όλη η οικογένεια είχε προσαρμοστεί πλήρως στη νέα τους «πατρίδα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου